"מה זה עושה בצלחת שלי"?

 

כשאנחנו לא מבינים במשהו, נדמה לנו שיש איזה מומחה שנלך אליו ויגיד לנו מה לעשות.

ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק הוא מומחה להיסטוריה ולפוליטיקה של התזונה, אבל הוא לא יגיד לכם מה לאכול. המטרה שלו היא לספק לכם את כל המידע שצריך כדי לקבל החלטה מושכלת בעצמכם.

התפריט שלנו הוא תוצר של ארבע מהפכות שהפכו את הצלחת על פיה, עד שהיום לא נותר כמעט זכר לתזונה שליוותה את התפתחות הגוף האנושי. בואו לשמוע מה ההיסטוריה המרתקת של המזון עושה לאוכל שלכם. היסטוריה שלא נשארה בעבר אלא חיה ומתקיימת היום בגוף של כל אחת ואחד מאתנו.

שיחות מרתקות על מה שאתם אוכלים…

 

כמה מהנושאים עליהם נדבר:

גנטיקה ובשר הברירה הטבעית והשינוי הראשון בתזונת האדם

לחם וחלב המהפכה החקלאית והשפעותיה על גוף האדם ועל תזונתו

סוכר הרעל הלבן. איך הופך רעל למוצר כל-כך זמין וכיצד הוא פועל בגופינו?

קלוריות – ההיסטוריה של השימוש בקלוריות, איך מודדים אותן?  מה משמעותן?

מה לאכול? – על האוכל שאנו אוכלים, האוכל שמתאים לנו ואיך למצוא את האיזון ביניהם.

מהי "תזונה טבעית"? – על תוספי תזונה, ויטמינים ומינרלים.

חיידקים – איך השתמשו פעם בחיידקים בלי להכיר אותם?

מחשבה אחרת על בריאות – מזון ואיזון ההיסטוריה המרתקת של הרפואה ההוליסטית.

רפואה מקומית עתיקה מה ידעו הרופאים העתיקים שיכול לעזור לנו היום?

 

ד"ר אורי מאיר צ'יזיק הוא חוקר ההיסטוריה והפוליטיקה של הרפואה והתזונה, עמית הוראה באוניברסיטת חיפה ומרצה ברחבי הארץ. ד"ר מאיר-צ'יזיק יועץ לבריאות בקהילות שונות, מומחה לליקוט צמחי-בר למאכל, כותב "המדריך לליקוט צמחי-בר למאכל" והספר "דברים שאוכלים מכאן". הוא מחייה מסורות אוכל מקומיות במחקר, בכיתה, בשטח ובמטבח. מייסד ומקים "המרכז להנהגת הבריאות", בקיבוץ נווה איתן.

משך הקורס : 3 מפגשים בני 2.5 שעות כ"א

המפגשים יתקיימו בחדר הישיבות של המועצה בתאריכים הבאים :

יום רביעי , 18.10.17 בשעות 17:30 – 20:00.

יום רביעי , 25.10.17  בשעות 17:30 – 20:00.

יום רביעי , 1.11.17  בשעות 17:30 – 20:00

מחיר: 470 ₪ בלבד לכל 3 המפגשים.

 

להרשמה נא לפנות ליסמין – שירותים חברתיים :

yasmin@bns.org.il / 08-9911712

 

שימו לב – פתיחת הקורס מותנית במס' המשתתפים. לאחר סיום ההרשמה הראשונית – יחויב כל משתתף/ת ב100 ₪ . שאר התשלום ( ₪370) יהיה ביום פתיחת הקורס.